Verkoopstyling: wat is het en waarom?

Verkoopstyling is de manier om je woning sneller én tegen de beste prijs te verkopen. Lees hier wat het is en waarom jij dat ook zou moeten doen.

Wat is verkoopstyling en wat is het doel?

Verkoopstyling of vastgoedstyling is het proces van het voorbereiden en presenteren van een woning zodat deze aantrekkelijker gemaakt wordt voor potentiële kopers. Het doel van verkoopstyling is om de woning zo goed mogelijk te presenteren, zodat deze sneller verkoopt word en tegen een betere prijs. Verkoopstyling komt oorspronkelijk uit Amerika (waar de term ‘home staging’ wordt gebruikt) en is voor het eerst populair gemaakt door Barb Schwarz. In Amerika werd het al snel een belangrijk onderdeel van de vastgoedmarkt en sindsdien heeft het concept van verkoopstyling zich wereldwijd verspreid en is het een integraal onderdeel geworden van de vastgoedindustrie.

Het styling proces kan bestaan uit een styling advies op maat tot aan het volledig inrichten van een leegstaande woning. Bij een styling advies op maat krijg je advies over de inrichting en styling van jouw woning zodat je vervolgens zelf aan de slag kunt. Je kunt er ook voor kiezen om het stylen en inrichten uit handen te geven, en een styliste aan de slag te laten gaan met meubels en accessoires die je zelf al hebt. Mocht je een (gedeeltelijke) leegstaande woning hebben, doe je er goed aan om ook accessoires en/of meubels te huren zodat de woning leefbaar en gezelliger gemaakt kan worden.

Het uiteindelijke doel van verkoopstyling is om de woning aantrekkelijk, leefbaar en goed onderhouden eruit te laten zien, waardoor potentiële kopers zich aangetrokken voelen tot de woning en zich gemakkelijker kunnen voorstellen hoe ze erin zouden kunnen wonen. Dit kan ervoor zorgen dat de verkoopkansen worden vergroot en een hogere verkoopprijs wordt gerealiseerd.

Waarom verkoopstyling en is dit wel nodig?

Ga je binnenkort je huis verkopen of staat je huis al een tijdje te koop? Verkoopstyling zorgt ervoor dat je woning sneller en voor een betere verkoopprijs wordt verkocht. Een goed gestylde woning door een professionele verkoopstylist maakt een positieve eerste indruk op potentiële kopers, waardoor ze zich meer aangetrokken voelen tot de woning. Daarnaast kunnen potentiële kopers zich zo gemakkelijker voorstellen hoe ze de ruimte kunnen gebruiken als deze goed is ingericht en gestyled.

Een verkoopstylist verwijdert overtollige spullen en rommel uit de woning om de ruimte groter en georganiseerder te laten lijken. Daarnaast wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van neutrale kleuren en inrichting om potentiële kopers aan te spreken en worden persoonlijke fotos en items zo veel mogelijk weggehaald, omdat dit hen helpt zichzelf in de ruimte voor te stellen. Doordat meubels hergeordend en gerangschikt worden, wordt de ruimte optimaal benut en de stroom in de kamers verbeterd. Tenslotte worden er decoratieve elementen toegevoegd (zoals kussens, gordijnen en kunstwerken) om de ruimte gezelliger en aantrekkelijker te maken.

Omdat je zelf al (voor een langere tijd) in jouw woning gewoond hebt, kan je niet met een neutrale blik zien wat de woning nodig heeft om het verkoopproces te optimaliseren. Zoek een lokale verkoopstyliste op die gespecialiseerd is in het voorbereiden en presenteren van woningen voor de verkoop. Een goed gestylde woning (op fotos en tijdens bezichtigingen) wekt meer interesse op bij kopers en kan resulteren in een snellere verkoop en betere verkoopprijs!

Wat kost het?

Een professionele verkoopstylist inschakelen is een investering die zich vanzelf terug verdiend! Verkoopstyling is mogelijk voor een klein én groot budget (en de kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar). Op zoek naar verkoopstyling in Amsterdam en omgeving? SHARIISHOME zorgt voor een perfecte inrichting en styling van je huis zodat deze van zijn beste kant vertoond wordt op foto’s en tijdens bezichtigingen. Neem hier contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *