Je woning snel verkoopklaar maken | 7 tips

Shari - Home Designer

Je woning snel verkoopklaar maken, kan je zelf met deze 7 handige tips.

Een huis verkopen gaat tegenwoordig niet meer vanzelf. Waar woningen in 2021 ruim overboden en nog snel verkocht werden, staat sinds eind 2022 een woning langer te koop en wordt een woning zelfs niet altijd meer voor de vraagprijs verkocht. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van hoge rentetarieven op hypotheken en economische onzekerheden. Daarom moet je vooral nu, maar ook in een markt die wat gunstiger is, wat meer je best doen om een woning verkoopklaar te maken. Met deze handige tips kan je (zelf) aan de slag!

  1. Zorg voor een net exterieur: De eerste indruk van een woning is de buitenkant (het exterieur) en is dus cruciaal. Zorg er daarom voor dat de buitenkant van je woning er netjes uitziet. Repareer eventueel op het blote oog beschadigingen aan de gevel, verf de voordeur/kozijnen indien nodig en zorg voor een goed onderhouden tuin en oprit.
  2. Verwijder overtollige spullen: Vaak hebben we onnodig veel spullen in huis die ervoor kunnen zorgen dat een ruimte rommelig en/of minder ruim lijkt. Ont-spullen van je woning kan ervoor zorgen dat je huis aantrekkelijker wordt en dat potentiële kopers makkelijker zichzelf in een woning kunnen voorstellen. Overweeg daarom om niet-essentiële items op te bergen, te verkopen of weg te doen. Een groot voordeel van deze tip is dat je geld en tijd kunt besparen tijdens de verhuizing.
  3. Repareer en vernieuw: Als jouw budget dit toe laat én de verkoopprijs stijging hierdoor hoger is dan de investering, is het verstandig om zichtbare gebreken te repareren (denk aan kapotte tegels of beschadigde muren). Daarnaast kan je kleine dingen in het huis verbeteren, zoals een frisse laag verf op de muren of nieuwe kranen.
  4. Minimaliseer en neutraliseer: Zoals al eerder genoemd willen kopers zichzelf kunnen voorstellen in een huis, daarom is het cruciaal om persoonlijke items (zoals familiefoto’s) te minimaliseren. Hierbij is het ook belangrijk om het huis zo neutraal mogelijk te houden, haal daarom felle kleuren en opvallende items/kunst weg. Kies voor natuurlijke materialen, neutrale kleuren en tijdloze items.
  5. Maak het schoon: Een grondige schoonmaakbeurt van alle ruimtes is essentieel. Reinig de vloeren, keukenapparatuur en ramen voor een mooie doorkijk naar binnen en buiten. Vergeet in de badkamer niet om de tegels en eventuele muren grondig te behandelen met schimmel-, vocht- en weerplekken reiniger; een frisse badkamer spreekt kopers aan.
  6. Verbeter de verlichting/lichtinval: Goede verlichting of mooi lichtinval kan een ruimte aantrekkelijker maken. Vervang kapotte lampen, voeg indien nodig extra verlichting toe en zorg ervoor dat alle raamdecoratie open zijn om natuurlijk licht binnen te laten.
  7. Schakel een verkoopstyliste in: Heb je moeite met bovenstaande punten of staat je huis leeg en heb je geen eigen spullen om mee in te richten? Dan doe je er goed aan om een interieur styliste in te schakelen die jouw huis speciaal voor de verkoop komt inrichten en decoreren. SHARIISHOME kan als verkoopstylist voor een perfecte inrichting en styling van je huis zorgen zodat deze van zijn beste kant vertoond wordt op foto’s en tijdens bezichtigingen. 

Het doel is om je huis zo aantrekkelijk en neutraal mogelijk te presenteren, zodat potentiële kopers zich er gemakkelijk in kunnen zien wonen. Maak een goede eerste indruk, want deze is cruciaal! 

Design Keuken

1 gedachte over “Je woning snel verkoopklaar maken | 7 tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *